Partners

Het Quackstrand wordt beheerd door Staatsbosbeheer, in opdracht van Recreatieschap Voorne-Putten.

Samenwerking

Staatsbosbeheer verzorgt, als beheerder van het Quackstrand, de uitvoering van de kwaliteitsimpuls. We werken samen met de gemeente Hellevoetsluis, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Natuurmonumenten (mede-eigenaar en beheerder Voornes Duin). De financiering komt van de provincie Zuid-Holland via de Landschapstafels Haringvliet en Voorne-Putten, Recreatieschap Voorne-Putten, gemeente Hellevoetsluis, Droomfonds Haringvliet, Sportvisserij ZWN, Natuurmonumenten en de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Ontmoet Nationaal Park NLDelta

Het Haringvliet en de Biesbosch vormen samen Nationaal Park NLDelta. In NLDelta draait alles al meer dan 600 jaar om leven met het water. Het gebied vertelt een typisch Nederlands verhaal. Het verhaal van leven onder de zeespiegel, van tegen water beschermen en van water maximaal benutten. Overal vind je sporen van het eeuwenlang leven met en van het water.

NLDelta is de plek waar de Rijn en de Maas de zee ontmoeten. Een rijk en uniek ecosysteem en een internationaal kruispunt voor duizenden vissen en vogels. De delta is een onmisbare schakel in de wereldwijde trekroutes van vogels, voor voedsel en om te rusten, overwinteren of broeden. Voor trekvissen is NLDelta de poort naar West-Europa waar ze paaien en opgroeien.

NLDelta is het ultieme bewijs van de vindingrijkheid van de Nederlander én de oer-hollandse natuur van de delta. Ervaar het leven en de natuur van deze rijke en unieke delta.

Meer informatie over NL Delta? www.visitnldelta.nl

Droomfonds 

In 2015 sloegen ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Wereld Natuur Fonds de handen ineen om, met steun van de Nationale Postcode Loterij, de dynamische getijdenatuur in het Haringvliet terug te brengen, zodra de Haringvlietsluizen zouden opengaan. Vanuit het idee dat gezonde deltanatuur een trekpleister is voor dieren (trekvissen, schelpdierbanken, vogels) en mensen (omwonenden en recreanten).

Dankzij deze unieke samenwerking zijn belangrijke stappen gezet om de natuurkwaliteit, waterveiligheid én de lokale economie in en om het Haringvliet te versterken. Lees meer op haringvliet.nu

Cookie-instellingen